SM i Falkenberg 18-20 Augusti

SM i Falkenberg 18-20 Augusti

dsc_4473jpg

Ja då var det tävling på hemmabanan.

Hela veckan gick åt att fixa å dona med allt man skulle ordna inför tävlingen. Vi hade ställt upp hojarna på Kent´s i början på veckan för att visa upp oss och lämna ut biljetter till partners och supporters. Även visa upp vår nya fina klädkollektion som Kent´s hade ordnat.

Etablering på motorbanan på torsdagen i boxarna tillsammans med dom alltid glada och helt okontrollerbara i Team x15 Superbike: Conny, Krister och världens bästa Arne ”Dalton”.


Fredag morgon

Träning 1

Tittar ut och inser att det inte hade torkat upp riktigt efter nattens regn. Jaja, ut och känna lite på hojarna. Anton och Filip ger sig ut på torrdäck, alla andra körde på regndäck!

Ute på banan stod det lite vatten här och där så det blev inga riktigt snabba tider men Filip var snabbast på första träningen och Anton en tredje tid. Anton har problem med att motorcykeln inte håller sitt spår (driver ut i svängarna). Ett problem vi har försökt att bli av med och som gör att han kan inte gasa så tidigt som han vill.
ded28a03-a6bb-4f72-89ce-2b228bfb0790jpg

Träning 2

Efter några justeringar på Antons hoj testar vi igen, nu skiner solen i alla fall. Lite bättre känsla i hojen men fortfarande långt från nöjd. Banan är fortfarande lite blöt, så det blir lite svårt att pressa hojarna till max.

Filip kör bra och har en andra tid på träningen, Anton har tredje tiden på detta pass.

dsc_4885jpg

Träning 3

Nu skiner solen och efter några ytterligare justeringar, väntar vi spänt på ett positivare resultat med farten och tiderna för Anton. Daniel Hermansson har nu anslutit sig till depån efter sitt jobb på Westcoast Racing, för att hjälpa till på sista passet. Vi rattar och klickar på fjädringen för att få en positiv reaktion.

Men, hojen driver fortfarande ut i svängarna!!!

Anton är helt vansinnig att det inte fungerar som han vill och väl inne i boxen börjar vi mäta upp hojen, den är fortfarande för mjuk!

Vi hittar felet! Bakdämparen som vi monterat på i Karlskoga har vi justerat åt fel håll man ska räkna klicken från stängd ventil. Vi har justerat från öppen ventil! Vilket betyder att vi har haft alldeles för mjuk setup på hydrauliken.

Vad gör vi? Nu vi backar bandet och gör om hela setupen! Lite risky men den funkar ju inte som den ska, ingen mer träning idag och kvalet är imorgon!

Anton fick en femte tid på sista passet och Filip körde PB och hade fjärde tid. Mycket nöjd!


Eftermiddagen och kvällen skulle bli superrolig med ett gokartrace för våra partners.

Tillsammans med Team x15 var vi ca 35 st som skulle köra detta race och som sedan skulle avslutas med mat och dryck.

dsc_4536jpg

dsc_4538jpg

1dff7aac-2859-4cb4-91a1-db7484ece049jpg

dsc_4753_1jpg

Lördag Kval

Vi vaknar tidigt och inser att natten hade bjudit på regn förvisso under upptorkande och vi tog beslutet att köra ut på torrdäck.

Det beslutet hade gått riktigt bra, bara vi hade fått köra 5 min till, så hade det blivit torrt spår runt hela banan.

Filip var nöjd efter kvalet med en fjärde tid, Anton behöver jag inte berätta att han var missnöjd. En sjätte tid!

Ja det är ju racet som gäller, man vinner inget race på kvalet. Vi gör några justeringar då hojen fortfarande driver ut.

 

Race 1

Kanonväder!

Starten går och Anton förlitar sig på sin startsnabbhet. Funkar helt ok, tar en placering i första sväng, jagar på och gör ytterligare en omkörning efter rakan på utsidan! Förbi Filip och Marcus Olsen och är uppe på en tredje plats! Filip hakar på och ligger 5:a,

och fightas med Marcus hela racet. Efter några varv crashar Carl Johan Stigefelt från 2:a platsen. Då ligger Anton 2:a och Filip ligger 4:a! Marcus Adbring jagar Anton och knappar in! Han gör några attacker men Anton biter ifrån direkt!

 

Gul flagg efter Stiggys krasch och omkörningsförbud gäller. En varvning kommer i mellan och gruppen samlas ihop. Senioren Per Rylander kör om på gulflagg och kommer att bestraffas med tidstillägg! Anton jagar ifatt Per och kommer förbi på rakan med Adbring i släptåg. Han försöker bromsa om senioren Per för att ta upp jakten på Anton, men kör ihop med Per på sista varvet och de kraschar! Liam som ligger på första plats helt ohotad kör i mål på den placeringen och Anton och Filip på pallen!!!! Tvåa respektive trea. Grymt kört av bägge grabbarna!

Anton var inte riktigt nöjd med setupen, han känner att han kan köra mycket fortare men den driver ut lite fortfarande. Men den var till det bättre i alla fall. Filip körde PB igen och var supernöjd.

 dsc_4866jpg

Kval Söndag

Blött på banan! Denna gång chansade vi inte på att det skulle torka upp.

Gjorde Antons hoj lite mjukare eftersom det var blött underlag, men det skulle vi inte ha gjort!

Tillsammans med Daniel Hermansson kom vi fram att lördagens racesetup kan vi använda till wetrace.

En sjättetid! Anton jättebesviken då hojen var ju helt okörbar, Ute å körde utanför banan!

-         Filip skrek, Jag höll på att skita på mig när Anton körde ut i gräset!!!

  Filip en andra tid! Grymt kört!

 dsc_4651jpg

Race 2

Torrt underlag.

Vi ändrade setupen ytterligare på Antons hoj efter besvikelsen på kvalet men startar i andra led i 6:e startruta. Filip i första led på 2:a startruta. Anton förlitar sig på sin snabba start.

 

Baaaap! Starten gick!

Anton fick en kanonstart, men växeln hoppar ur på rakan och om den inte hade gjort det hade han varit först in i första sväng! Jävlar vilken start! Filip fick en dålig start men kämpar på och kämpade mot Marcus Olsen. Racet var ganska händelselöst i toppen. Det tog ett tag för Anton att vänja sig att hojen var snabbstyrd och inte driver ut i svängarna! Med följd att den lille Liam fått en lucka på ett par sekunder men en lika stor lucka ner till Carl Johan Stigefelt som inte hade samma tempo som Anton och Liam.

Anton kör i mål som tvåa och tidsmässigt PB. Liam Dafors vann även detta racet, denne lille goe killen.

Anton körde 0,6 sekunder under banrekordet! Setupen funkade!!!

Filip krigade om tredje platsen men körde i mål som 4:a och PB. En bra helg för Racing Safari.

Killarna nöjda med sina pallplatser och hela teamet är supernöjda.

 dsc_4893_1jpg

dsc_4943jpg

Vi tackar alla partners och alla supporters som hjälper till och tror på vår Juniorsatsning inom svensk Roadracing.
Och tack alla andra som kom till banan och hejade på!  
Hoppas att ni hade lika kul som vi hade!
Vi hoppas på ytterligare ökad framgång i Linköping där finalen körs lördagen den 9:e september.

 

RacingSafari

Work together - Race together dsc_4522_1jpg