SM Final Linköping

SM Final Linköping

Torsdag:

Efter att ha packat i veckan så bär det nu av mot Linköpings Motorbana för att etablera oss på motorbanan torsdag eftermiddag. Anton, Calle och Björn är först på plats. Adam och Filip kommer lite senare under kvällen.

En fin eftermiddag fick vi med strålande sol. Båda tälten skulle sättas upp, team x 15 ska husera tillsammans med oss även denna tävling. Med sig har de Johan Lavi som ska köra långlopp tillsammans med Conny och Krister under söndagen istället för Mattias Bengtsson som kraschade på Falkenberg. Blir ingen mer hojåka för han i år.

 

Man kan tycka att det är märkligt att man har så mycket att fixa med hojarna när man väl kommer fram till motorbanan inför tävlingshelgen.

 noname 1jpg

Har ju haft 1-2 veckor på oss att gå igenom och fixa allt det där innan racehelg, men nä!! Helt plötsligt måste göra allt det där som man visste om. Ofta till långt in på natten i depån. Byta däck, kolla oljan, fixa å trixa och man vill inte gå och lägga sig. Man kan ju ha glömt något?

Varför inte göra det hemma i garaget i lugn och ro?

Enkel förklaring. Racehelg =Fullt fokus på hojen och racing!

Är man hemma ska man handla, måla, klippa gräset osv, ja ni fattar säkert. Då glömmer man helt säkert någonting.

 noname 4jpg

Fredag morgon

Klockan ringer i bussen, dags att stiga upp!! Kroppen vill inte riktigt, det blev lite sent i går!

Masar mig upp och tittar ut. Blött men strålande sol. Känner doften av stekt bacon. Kommer ur bussen tittar fram vid tältet och där står han! Allas vår Arne Dalton och steker ägg & bacon!!!

’God morgon! Snart frukost boys!’
noname 7jpg

Detta ögonblick är svårt att beskriva, men att se denna fantastiska människa stå vid wokpannan och fixa frukost i bandepån är helt magiskt.

 

Snabb frukost sen till problemlösningen. Sent i går upptäckte vi att Antons bromsskiva var skev och sprucken!
Inge bra alls…plan A, ringa Acke på ISR och kolla om han kan hjälpa oss med en bromsskiva lite snabbt och lätt?
Åka till Tumba fram och tillbaka. Enkel väg 18 mil. Kul fredagsträning!  

Det blev plan B.
Anton lånade Filips bromsskiva på hans extra fälg som Adam hade fått levererat i veckan. Första tränings passet kl 0900 asfalten under upptorkande. Torr bana på första passet men kallt.
Anton en 3:e tid och Filip 4:e tid, mycket bra kört!

Nästa träning kl 11.25.

Mellan 1 och 2 passet kom det en skvätt regn som knappt var lönt, så lite blött fast fortfarande under upptorkande med torrt ideal spår.  antonfilipjpg

Andra passet.

Anton snabbast på detta passet! Filip en andra tid! Racing Safari levererar!
Filip ser snabb ut på sitt sista varv! Han kommer som en raket ut på start mål! Får ett framhjulssläpp och kraschar och både han och hojen får en redig flygtur ut i gruset!

Träningen är avflaggad och vi springer ut för att hjälpa till med bärgningen av Filips hoj. Upp på skamkärran, ja den kallas så.

Syna skadorna på hojen medan Filip går iväg till sjukstugan för kontroll. Ok från läkaren för fortsatt körning.Väl tillbaka från sjukstugan var Filip lite öm i mjukdelarna och i skuldran annars ok.
Hojen fick dessvärre några mer smällar!

nonamejpg

Ja vi har nästan 3,5 timmar på oss till nästa träning till att få ihop hojen. Alla vi hjälps åt med att tvätta av motorcykeln från all sand och plocka av alla trasiga dela och byta till nya.

Hojen klar!!! Sista träningspasset för dagen och grabbarna kör ut.
Passet flyter på bra Anton har en 2:a tid efter Liam och Stiggy på 3:e tid.
Filip tog det lite lungnare för att få tillbaka känslan på hojen igen, lätt att man får lite hjärnspöken efter en krasch av den kalibern.

 filipjpg

Ja då blir det uppladdning inför morgondagens kval och race.

Vi avslutar kvällen med god mat och många skratt i tältet med Team x15 och massa andra omogna människor. En del va till och med övermogna, hahaha, vi kan ha riktigt roligt även om vi jobbar!

 

Lördag kl 07.30

Regnat hela natten men solen lyste dock kommer inte banan bli torr till kvalet.

Ja, blir att kränga på regndäcken sen blir det lite ägg & bacon som Arne Dalton har fixat. Det blir ingen riktig racinghelg utan Arne Dalton.
Till er som inte har eller läst boken Dalton Racing till och från, gör det!
Osminkade kåserier om några udda existensers leverne på sextio och sjuttiotalet och deras tid på räserbanan på den svartvita tiden.
Daltons och en man som sett det mesta.

Grabbarna kör ut på sitt kval. En hel halvtimme ska det köras.
Alla piloterna tar det lugnt i det blöta underlaget i början, men det går fortare och fortare.

Anton satte sin snabbaste tid på sista varvet med Liam och Stiggy före. Kommer att bli ett mycket spännande race, det skiljer bara hundradelar på dem fyra första positionerna! Filip fick inte till det riktigt och fick en 8:e tid, inte så konstigt efter gårdagens krasch. Hade det varit en fotbollspelare hade han förmodligen legat kvar i sandfållan i fruktansvärda smärtor och bölat och klagat på domaren som förmodligen skulle behöva glasögon som inte såg att det var någon som fällde den stackaren, hahaha.

Håller man på med racing vill man upp så fort som möjligt och upp på hojen för att köra vidare även med brutna armar och ben!


Racedags start 1410

Kl 13.00 står alla och tittar upp i skyn regn eller inte? Ska vi byta däck eller inte?

13.30 vi vanka fram och tillbaka kolla väder appar och försöker se hur molnen rör sig. Mörka hemska, fluffiga moln. Om 15 min måste vi bestämma oss för däckvalet till racet. Alla andra teamen springer runt och spionerar vad vi har bestämt oss för, men ingen kränger däck så snabbt som vi!

 noname 2jpg

Banan är under upptorkande men bara ett smalt torrt spår och små stänk hela tiden!

Kl13.50 det blir race med regndäck.

Anton i första led i 3:e rutan, bredvid sig har han Stiggy och Liam. Anton har innerspår i första sväng om han tar starten. 

Röda lampan tänds! Alla varvar sina motorer till max!

Där slocknade de! Baaap och grabbarna drar iväg. Anton fick en bra start, Filip en bakhjulskörning även han. Anton in som nr 2 efter första sväng. Stiggy på 1:a platsen. Någonstans bakom finns Liam och han kommer på utsidan i det blöta och bromsar om innan ”torpan”. Ut på bakrakan slipstrimar Liam om Stiggy och är förbi. Anton hamnar bakom Carl Johan i esset och kommer inte om. Vill ju inte släppa iväg Liam för långt då blir det svårt att komma ifatt!

Bromsar om Carl Johan efter startmål in första vänstern men missar en växel och tappar några meter på Liam. Faan! Bra fart ut i torpan, bromsar sent tar tillbaka några meter på Liam. Jagar vidare några varv, missar ytterligare en växel och Stiggy tar tillbaka på bakrakan. Bajskorv!!!

Då vi har så effektsvaga motorer blir minsta miss stort! Tappar en placering direkt! Ligger och väntar på ett tillfälle att köra om Stiggy. Innan torpan kommer vi ifatt Lotta för varvning och Carl Johan fastnar bakom henne!

Då ser Anton sin chans !
Tar Stiggy på yttern och Lotta på innern uppe på en 2 plats!

 antonjpg

Stiggy körde ut på torrdäck. Bra om man inte behöver köra om någon i det blöta. Han ville inte ta den risken och krascha.

 

Liam som är snabb har fått en rejäl lucka och det kommer bli svårt att komma ifatt. Anton kör i mål på en andra plats före Carl-Johan Stiggy. Följt av de andra.
Filip kämpar på lite längre bak i fältet efter en miss i starten får han inte något flyt i körningen och känner av kraschen och vill inte åka av en gång till. Kör i mål på 8:e placering.

 

Anton tar silvret i SM serien och Filip hamnade på en 6:e placering i totalen mycket bra kört grabbar! Jävlar vilken utveckling ni har gjort!
 noname 5jpg

Sista racet över för detta året och nu startar 2018!

 

 

Planering för vinterns träningar/resor i Europa, kommande evenemang/mässor med partners, där kanske just ni vill att vi är deltar och hjälper er att lyckas!
Och vem vet vem vi får se överst på pallen till nästa år! Som sagt så slutar inte racingen för teamet här! Snarare tvärtom!


Anton & Filip får kämpa lite extra i skolan med sina studier för att ligga steget före alla andra. Allt för att få möjligheten att komma i väg och träna. Racingen blir en erfarenhet och utbildning. Hur teamet sköts, ekonomi och budget m.m.
Pressen ska ligga på oss som jobbar med teamet och alla i vårt nätverk. Vad vill vi ha ut av att göra denna satsning!?
Killarnas fokus ligger på skolan just nu.

 

Lite mer, lite bättre och fler nöjda partners som vill jobba tillsammans med oss, för Svensk junior Roadracing.

Målet är ju att vi gör denna satsning tillsammans. På detta sätt gör vi mer och bättre affärer både på racerbanan och utanför. 
Framgång föder mer affärer.

 

Ett stort tack till er alla som har jobbat med oss under säsongen 2017 utan ert samarbete hade vi inte haft den drivkraften att jobba som vi gör!


Team Racing Safari
#4 Anton Eklund
#9 Filip Eklund 

Vid pennan: Björn Eklund