SM Anderstorp #1 2018


Hej Alla !!

Lite läsning om vad som händer hos TeamRacingSafari på första SM deltävlingen i Anderstorp.

 

SM Anderstorp #1 2018

Räjsingsäsongen är igång !

Redan på onsdagen em bär det av mot Anderstorp för dom första racen denna säsongen

 Vi  kör 6 timmars långlopp med teamet Gohardracing 2

IMG_7826 2

Racet körs under 6 timmar med 3st chafförer med egen hoj. Teamet består av Anton Eklund, Martin Hjalmarsson, Jonas Persson. 15 min träning, sen 15 min kval, vi kvalade in på 30 tid av 51 lag inte illapinkat.

IMG_7838

Martin (mannen på bilden i mitten) ville gärna starta och så fick det bli. Innan förarbytet hade vi kört upp oss till en 7 placering men det händer massor vid byterna! Anton skulle ut på andra stinten efter vinst i sten,sax,påse haha, och åka en dryga timme! Snart byte, den enda komunikationen sker med depåtavla från muren för att singnalera att han ska köra 2 varv innan han kommer in!

Detta missar Anton och kommer in redan på första varvet, faaan inte nu!!

IMG_7829

Jonas stog nästan beredd i boxen och vi tappade inte allt för många placeringar nere på 21 placering, timmarna gick och och med 1 ,20 kvar var det dags för Anton igen och vi hade en 14 placering ! Fick ett snabbt byte och Anton var redan helt slut, bara att bita ihop å gasa. Han körde ett par varv och safety car kommer ut eller som denna tävlingen hade tillämpat K50 som betyder att man slår av gas och kör i 50km/h runt hela banan! Gött vila men hur länge?

 

Kör kanske 15 minuter och personalen börjar bli klara med bärgningen av den kraschade hojen då ser vi en avåkning efter start och mål rakan! Vem fan kör av i 50km/h? Klantarsle tänkte vi, folk kommer fram till oss och talar om för oss att det var Anton som fått något tekniskt problem med hojen och jag springer som en gassel i depån får att möta Anton som också springer som en idiot tillbaka med transpondern som ska sättas på nästa hoj för att tiderna skall regristreras.

IMG_7837

 

Vi möts springandes som i en staffet! Jonas står klar för att ta över och köra sista 30min som är kvar av alla 6 timmarna, slutligen körde vi i mål på en 18 placering och är jätte nöjda,

Ännu bättre gick det för  andra teamet GohardRacing 1 som vann med, Robban Persson och

Kevin Rolofsson Jan Greven.

IMG_7846

Gohard Safari !!!

 

 

Fredag.

Resten av teamet med Filip och Adam kom igår kväll och första passet kör vi kl0900. Då det hade regnat under natten fick vi sadla om hojarna med regndäck och Anton & Filip var snabbast på detta passet, Calle som aldrig hade kört på denna banan innan stortrivdes, trots mindre kubik var han inte sist!

Dagen flöt på och vi hade strålande väder resten av dagen. Natten blev lång med massor av klistermärken som skulle klistras, vi va massor som klistrade 4 motorcycklar och det är ju bra om det ser likt ut!

 IMG_7859

 

 

 

Lördag, kval.

Första kvalet 09:00 racingsafari snabbast! Anton 1.57.719

Pelle Ferner 1.57.732!  0.013!! Rätt tight, Pelle är för visso senior å han tyckte ju detta va för jävligt att småpajkarna va snabbare, tjoho! Närmsta junior var Fredrik Belin som kör för Kawasaki teamet på 2.01.409! Filip 2.01.818 och Calle 2.19.973.

Detta är ju Calles första kval inför en tävling , Calle är 13år och kör en Aprilia 125'a som är väldigt effektsvag jämfört med alla andra, det blir ju inte bättre eftersom dom långa rakorna drygar ut avståndet ännu mer.

IMG_7895 

 

Anton kommer även att tävla i rookie 600 i år för att få så mycket körning som möjligt. Kvalet gick sådär på grund av tekniska problem, samma som vi hade på långloppet då motorcycklen bara dog, trasigt batteri trodde vi men icke.

Så första kvalet fick han en 15 tid då han blev ståendes ute på banan efter endast 4 varv körda.

 

 

Race 1

Starten gick baaap!! Bra start mycket bra tempo under racet Pelle visade sig några gånger under racet och åkte fort på vissa delar på banan men kawan är starkare än ktm390 hojen på dom långa rakorna, Filip fightades med Marcus Ohlzen under hela racet om 3 platsen, Filip låg och bevakade Marcus för att kolla var han var svag och Filip gjorde sin attack i sista sväng när Marcus lämnade dörren öppen, eller på vid gavel! och knep 3 platsen lite snopet framför Marcus ut på start å mål !

En snygg omkörning precis som vi har pratat om, by the book!

 

Hur gick det för Calle då?, han fick en bra start men på dom långs rakorna var han helt chanslös med sin 125a'.  Tyvärr fick han bryta på grund av tekniska problem efter 3 varv då avgaskröken hade lossnat från cylindern och han tappade massor av effekt, 2-taktare är ganska känsliga. En jätteledsen kille för att han inte kunde slutföra sitt första race !

!! IMG_7926

En förstaplats för Anton och 20 sekunder ner till nästa junior! Fredrik Belin som blev 2a', Filip på en 3:e plats! Ett bra race för Safarigänget från Falkenberg.

IMG_7874

 

 

Nästa race var Anton på 600 #44

 15 de' startruta

IMG_7868

Fick en bra start ut på rakan som nr 7!

Den hojen går bra!!! Jävligt bra om man ska jämföra med dom andra, Helt klart snabbast på alla rakorna jäfflar asså, som en raket!!  Anton hade lite problem med att hålla spåret i kurvorna men tog tillbaka på rakorna! Körde i mål som 9a'

Rätt stor skillnad från 300cc hojen med sina fjuttiga 40 hp till en hoj med nästan 130hp! Och topphastigheter på ca 270km/h!  Helt andra spår på banan och massor av kraft!

Ett helt ok race med tanke på alla problem vi haft att hojen där den bara sluta funka helt utan ström då generatorn var helt bränd visade sig och fick bytas, en mycket bra racedag! Med mycket körning och 300 racen var helt klart bästa racet  av alla under dagen!

GoHard Racingsafari

 

När alla racen är klara för dagen, så kan förberedelserna påbörjas för nästa dag.

 

Av någon anledning så kommar man inte i säng i tid!! Chafförerna går och lägger sig i tid !!!!

Varför inte mekarna!?

Ja... vi har ju massor av hojar som ska göras klara för nästa dag.

På 2 st mekaniker för denna första SM helg, vi har 4 cyklar att fixa till dagen efter och allt ska ju kollas!! Däck , bensilage, transponder ska laddas, kedja , olja, bromsar , däckvärmare ,mm

Sen ska ju någon fixa mat till alla under dagen!!  Ja ni fattar, Assamassor att fixa från tidig morgon till sen kväll , men fasen va roligt vi har med ungdomarna, allt arbete under vintern till att se första racet !

Grymt roligt att så många partner tror på vårt arbete, kan inte med ord tacka alla!

Utan er hade vi inte haft drivkraften till att jobba som vi gör.

Denna helg är den fjärde helgen i rad som vi är på någon räserbana och kör!!

Så när killarna undrar, om vi inte kan bo i bussen alltid!? vi sover mycket bättre här än hemma! ett gott betyg som värmer .

dom springer inte på stan å jävlas iaf !

 

Kval/Race 2

Grabbarna tar en löprunda med Superbike åkaren Mattias Bengtsson #88 innan frukost sen gör vi klart för kval.

IMG_7917 2

0900 tänds den gröna lampan och hojarna rullar ut på banan i 25 minuter. Kvalet flöt på och Anton hade snabbaste tid nästa hela kvalet, sen gasade Pelle Ferner på lite extra på sista varvet och knep första startrutan med 0,961. Närmste junior låg 2 sekunder efter. Filip fick inte till det riktigt!? 5,7sekunder efter första tiden och Calle kämpar på med sin lilla 125a' med pb på 2,17,7!

Lineup på racet

IMG_7901

Grabbarna har klart dom snyggaste hojarna på gridden!

Anton i 2a' start rutan Filip i nionde ruta och Calle i femtonde ruta längst bak.

Anton fick en bra start men Pelle klämde in sig i första sväng , inga problem tar den gubben tar jag på rakan, å så bidde det, om som en raket, tjingtjong! Pelle och Fredrik Belin krigar lite bakom Anton. Fredrik på sin kawa 400 är stark på rakorna!

På riktigt... Anton missar en växel ut på start mål ock tappar 3-4sekunder inte bra! F.Belin om. Fan!! Anton kämpar på för att komma i kapp kawan, och plockar ca 0,6 sekunder per varv ! Snart ikapp, uppe i bakhjulet på Fredrik och ut på start mål nästa varv är han om tänkte vi !!

Då kom målflaggan!!!?, det va sista varvet och Anton körde i mål på en andra plats och Filip behöll sin nionde placering efter ett något utdraget race, Calle körde i mål på en 14 placering med pb på banan!

Gött kört grabbar!!!!

IMG_7906

 

Race 2: 600cc

Anton kvalade in på 12 placering, och på racet fick han en raketstart som han brukar, han hade kollat på kvalet när dom andra tränade starter efter att kvalet var avflaggat, ganska vanligt man stannar till och gör en provstart,

-dom suger pung på att starta i denna klassen haha, säger Anton.

Kommer i väg som nr 6 i första sväng och håller den paceringen nästan hela racet men efter rödflagg backar man en placering och vid ett tillfället hade han en 7 placering och så blev det. Mycket bra kört med pb på detta racet med 1,45,662 ,

6 sekunder efter vinnaren.

IMG_7913

 

Vi får åka hit å träna lite mer för finalen körs här i september, då jefflar ska vi stå på pallen även i denna klassen.

 

Nästa race kommer att livesändas på YouTube.

Detta race körs på Linköpings räserbana 30-31 maj.

Vill ni komma å kolla hör av er! så fixar jag biljetter, bara att ringa.

Vid pennan: Björn Eklund

IMG_7926 IMG_7925IMG_7927