Bikeweek 2017

Bikeweek 2017

Bikeweek 2017 
5 race på 10 dagar!!

Fredag

Vi lastar och beger oss till Karlskoga Motorstadium på fredags morgonen. Första tränings passet börjar redan efter lunch!

När vi anländer möts vi av strålande sol. Perfekt!

Jag får ett samtal från Marcus Lagerblad på Delta MC att våra Öhlins-dämpare hade kommit. Jippi! ’Fan vi är precis klara inför första passet! Du skulle ha ringt kl. 8 så hade vi kunnat hämta dämparna innan vi åkte till Karlskoga!!!! Vi återkommer till detta lite senare.

Jaha, då va vi klara för dagen och grabbarna har kört 2 pass för att få testa den nya asfalten på banan. Filip som aldrig har kört på denna banan och Anton fick testa på den nya bansträckningen ur depåkurvan. Helt ok, även om banan har ny beläggning har de lyckas att få med många ojämnheter sedan tidigare. Iallafall nöjda med dagens 2 träningspass.

Tillbaka till historien om dämparna…

Ska någon behöva åka tillbaka till Falkenberg för att hämta dem? Nja, inge kul i bil fram å tillbaka. Ska någon från Falkenberg hit idag eller i helgen?

Vi ringer runt som besatta ekorrar med får inga bra svar, fan, fan, fan. Vi ringer några fraktbolag men 4500 kr?! Kanske hittar en annan lösning.

Då plötslig händer det!!!

Elias Nilsson (mek åt Mattias Bengtsson #88 Superbike) nu mera ”Messias” kunde tänka sig att köra till Karlskoga med grabbarnas Öhlinsdämpare! Vi hade lockat med en sovplats och goda drycker och massor av tjejer. 3,5 timme senare rullar Messias i depåområdet i Karlskoga. Så det blev lite kvällsmek med att montera på bakdämparna.

 nonamejpeg

Lördag

Kval och Race Dag 1

Den här helgen körs de Norska mästerskapen.

Efter att fått på de nya dämparna bak har vi lite jobb framför oss med test. Bara för att man skaffar nytt och svenskt måste allt justeras in så att passar förarens körstil, banan etc.

Hojarna funkar ok men inte optimalt!

Anton kvalar in som 6:a och Filip som 9:a.

På första racet körde Anton i mål på en 5:e placering och Filip på en 11:e.

Vi justerar lite till kvällen och pratar med grabbarnas mentor Daniel Hermansson om hur göra med hojarna. Nu hoppas vi på bättre resultat för morgondagen!

 

Söndag

Kval och Race Dag 2

Vi fick till hojarna lite bättre till kvalet och Anton sänkte sig med tre tiondelar, tjoho! Låter inte så mycket kanske men i racing är det mycket!!!

Han startar på en 4:e plats och Filip startar som 9:a efter att ha sänkt sig fyra tiondelar från gårdagen. Killarna kämpar på, snart race 2!
De är långt från nöjda. Filip har problem med växlingar, får inte i dem som han vill så vi får justera lite på fotpinnar och växelreglage. Anton inte nöjd med fjädringen då han driver ut i svängarna vid gas pådrag vilket innebär att han inte kan gasa lika mycket som han vill, dvs mer och tidigare.

Racet var mycket spännande, mycket bra race! Anton är startsnabb och är hårt uppvaktad av norrmännen, men med många varvningar blir det lite stökigt och killarna är inte vana att det är så stora fartskillnader mellan förarna. Det blir nästan lite farligt!

Anton slutar som 6:a och Filip på en 11:e plats!
Inte helt nöjda med resultatet, men nöjda med sina tider. Sänkte sig ytterligare.

Nu tränar vi i två dagar och jobbar med fjädringen, då mentorn inte är på plats utan vi försöker lösa killarnas problem via telefon blir det lite svårt. Vi kontaktar Johan Forsman som har skruvat mycket motorcykel bland de olika teamen men har lagt verktygen på hyllan som det så fint det heter. Dock behövde han ingen nämndvärd övertalning. Kan ju va att man är ganska charmig. Eller så tyckte Johan bara synd om oss. Hahaha!

Vi jobbar på med träningarna och utvärderar tillsammans med Johan på måndagen och tisdagen. Det blir bättre men allt kan bli ännu bättre.
img_6669jpg

Onsdag

Kval och Race 3

Behöver jag berätta att vi har haft ett strålande väder dessa dagar?!

Vi har lyckats kapa en hel sekund på två träningsdagar för Anton. Och till kval 3 startar Anton som nr fyra. Filip kämpar på och fick en 8:e tid.

Racet var grymt! Anton som startade snabbt fick en fin 3:e placering direkt och såg länge ut att han skulle hamna på pallen! Under sista varvet blev det lite stökigt med varvningarna och Anton kom inte om! Därför tappade sin 3:e placering till norrmannen Eskil Kling.

Filip jobbade sig uppåt och körde i mål på en 8:e plats!

Efter racet gick killarna upp till tävlingsledningen för att se om dem kunde hitta på någon lösning för dem extremt långsamma förarna. Det är speciellt två som de ser som en säkerhetsrisk, då dessa förare har lite svårt med att veta var dem ska köra. Det är lite här och lite där, över hela banan. Alla vet att man håller sitt spår när man kör på racerbanan för att undvika onödiga olyckor. Detta löstes på ett mycket bra sätt då dem fick en instruktör som hjälpte dem resten av veckan och körde sitt egna race.

Torsdag och fredag

Träning

Vi jobbar vidare med setup:erna på hojarna och körstil. Hänga lite eller mycket? Bromsa sent och gasa tidigt.


Lördag

Kval och race

Regnat hela natten!

Då var det bara att svänga på regn ostarna hahaha.

Och det var jätte blött.

Anton som trivs som fisken i vatten på regn och körde snabbast på halva kvalet! Filip hakade på och fick upp ett bra tempo han också. Sen hände något? Det gick saktare och saktare. Anton halkade ner på en 5:e tid?? Inte vad han ville se när han hade kört kvalet klart. Filip hade 6:e tid! Mycket bra kört i det blöta. Han var super nöjd!

När killarna kom tillbaka till tältet visade att vi hade glömt att plocka ut pluggarna ur båten. (Båten är den undre kåpan på motorcykeln) Och gömmer man ta ur pluggarna så blir båten full med vatten. Inte bra alls!
Jaja learning by doing, som det heter.

Racet

Under dagen växlade vädret om till strålande solsken. Nya däck på!
Anton och Filip startade i andra led.

Anton fick till en kanonstart, han får till det varje gång. Med en andra plats efter första böj!
Tappar dock efter ett par svängar och halkar ner på tredjeplacering.
Jaga på Jonathan och Liam nu! Dem pajkarna har bråttom!
Anton blir hårt uppvaktad av både Wille och Stiggy samt norrmannen Eskil.

Han blir passerad men tar tillbaka ett par gånger! Sista varvet blir en repris av onsdagens race då det kommer en varvad förare i vägen och Anton har ingen chans att ta tillbaka. Så han körde i mål som fyra!
Nu var han inte så glad! Normannen Eskil Kling tryckte sig förbi en varvad förare och det resulterade tyvärr i crash och Anton hamnade bakom. That’s racing!

Filip kämpade på och körde i mål som 9:a och hade en bra fajt med Marcus Olsén.

Vi hoppas på revansch i morgon!

Söndag

Kval på morgonen race efter lunch

Anton fick andra tid på kvalet! Nu jäsiken skulle han upp på pallen!

Filip fick en 7:e tid och var sådär nöjd!

Racet

Skulle Anton fixa starten ännu en gång? Lamporna släcks…

Baaaap och iväg! Som nr 1!!
Men Liam är en tuffing. Till saken hör att denne lille pöjk väger nog inte mer än en påse chips och då är den uräten! Hans hoj är en grymt snabb KTM 390.

Tyvärr kunde Anton inte hålla undan speciellt länge. Jaja.  Nu är Anton är på en andra pallplats, men 10 varv kvar. Fortfarande hårt uppvaktad av Espen K och Stiggy.

Stiggy är Johan Stigefelts brorson, och Johan Stigefelt, för er som inte vet vem han är, är den enda svensk som har kört GP 500 VM i början på 2000 talet. Och är numera Teamchef i SIC Moto3.

Stiggy uppe på en tredje plats och flåsar Anton i nacken! Lyckas passera Anton, men Anton tar tillbaka. Grymt spännande! Jäsiken vilka bromsdueller!!!
Sista varvet Anton ligger tvåa när Stiggy petar in framhjulet i hårnålen. Ja den svängen heter faktiskt så.

Två svängar kvar och Anton vet att han är snabb i depåkurvan. Full gas efter Stiggy!
Tror ni inte en varvning mitt i sista sväng! Försöker ta sig om på utsidan men fick en dålig utgång på start och mål. Stiggy passerade mållinjen före med ynka 0,2 sekunder! Vilket race!!
Grattis till Carl Johan ”Stiggy” Stigefelt till andra platsen.  
Och naturligtvis grattis Liam till första platsen.

Anton fick äntligen en välförtjänt pallplats! Han hade ju racets andra snabbaste tid som även blev hans PB på denna banan.

Filip körde i mål på en 7:e plats och körde även han PB på detta race. Snyggt kört!

Anton slutar på en tredje plats i totalen i Scandinavian Open och Filip på en 7:e placering i totalen.

img_6689jpg

Bikeweek 2017!
Grymt bra 10 dagar med mycket träning och bra race.

Många glada människor, några roliga, några som inte är kloka. Ingen nämnd ingen glömd. Hahaha!

 

Ett stort tack till alla som tror på det vi gör och hur vi gör det!
Vi hoppas ni kommer till Falkenberg och hejar på våra grabbar den 19-20 aug.

Då vi kör på hemmabanan!

 

Vid pennan; Björn, Racing Safari