Andra SM-deltävlingen i Linköping 9-10 juni

Andra SM-deltävlingen i Linköping 9-10 juni

Andra SM-Deltävlingen på Sviestad-banan i Linköping. 
8jpg

Fredagsträningen startade kl 09.00 med lite bingo om regnet skulle ramla ner på oss. In i det sista gick vi och tittade upp i skyn och tog beslutet att byta till regndäck. Vi har inga extra fälgar så vi får kränga för hand. 18 minuter tog det!  

Träningen gick jättebra! Anton hade snabbaste tid och Filip hade aldrig kört på regn tidigare, men fick 6:E tid. Nästa pass var det samma bingo med vädret men till det bättre. 
Ska vi kränga av däcken igen? Och sätta på torrdäck? Det börjar torka upp men inget torrt spår?! 

Vi tog beslutet att köra ut på regndäck och efter halva passet var det torrt spår! Skit också! Regndäcken är väldigt mjuka och blir varma alldeles för snabbt = som att åka på snor. 
Ingen förbättring med tiderna detta pass. 

3jpg

Tredje passet helt torrt och solen börja visa sig, gött! Ut å gasa!! 

Filip klagade lite på sin körställning. Ändrade lite på styrvinklarna och sänkte styret lite, och det kändes genast mycket bättre! 
Det syntes även på Filips tider. 1,5 sek snabbare! En 7:e tid! 
Anton hade svårt att hålla sitt spår och var lite besviken. Ingen tidsförbättring men en 3:e tid på sista träningspasset. 1,2 sek efter Liam Dafors, en liten kille som är 150cm och väger mindre en påse dillchips! 

Första kval och en 3:e tid för Anton och en 7:e tid för Filip.  

Andra kvalet lite bingo med vädret igen. Det är blött på banan och vi tar beslutet att köra ut på mönstrade däck, alltså inte regndäck. Det var under upptorkande. 

Några av de andra körde ut på regndäck och öste på men ingen av deltagarna förbättrade sina tider. Kvalen funkar som så att man får använda sin bästa tid till racet och såg detta kval som en träning i blött med mönstrade däck. 
Det kan ju faktiskt börja regna under ett race och kan vara bra att veta hur fort man kan köra då. 

2jpg

Race Lördag

Regnet hänger i luften men banan är torr.  

Anton kom iväg ok och behöll sin 3:e plats till första sväng, men var hårt uppvaktad av Wilhem Bengtsson och krigade om 3:e platsen. Riktigt spännande!  
Nu började det stänka! Anton och Filip hade kört sista kvalet med torrdäck slog inte av nämnvärt på sitt tempo. Anton fick en betryggande lucka till Wilhem B med bara 2 varv kvar!  
Sista varvet och Anton börjar knappa in på 1:an och 2:an har får varvning framför sig i "torpan". Tar han på yttern, inga problem men går på gas lite för tidigt och får ett bakhjulssläpp med en crash som följd. FAN! Ett halvt varv kvar! Många svordomar i Antons hjälm. 
10jpg

Trist med crashen men inga skador på Anton. Lite skrap här å där på hojen och vi fick bytt en fotpinne och några skruvar. 
Filip gick det bättre för och han slutade på en 5:e placering i första racet!! Grattis Filip! 
Bra jobbat hela teamet! 


Kval 1 Söndag


Anton fick en 3:e tid och Filip en 9:e tid. Anton och Filip var inte riktigt nöjda och Anton klagar på bromsarna. Ok, vi provar en annan modell. 
2 kvalet funkade inte alls för Anton. Han upplevde fortfarande problem med bromsarna så vi bytte tillbaka till dem gamla beläggen och bromsoljan byttes. Han fick tillslut en 4:e tid. 

Filip kände av sin skada i höger foten som han fick förra året på SM-deltävlingen i Falkenberg förra året. Han körde in på en 9:e tid. 

6jpg

Race söndag

Vädret fortfarande lite bingo. Regn eller torrt? 

Många väderappar kollades. SMHI, YR, klart.se. Vilken kan vi lita på?
Vi rullar ut på signalen med torrdäck. 
Anton startar 4:a på gridden och Filip har en 9:a. Regnet ligger oroväckande över hela banan. 

DÄR slocknade lampan! Nu e racet igång! 

Filip missade starten totalt. 
Anton fick en ok start och alla va på hugget. Liam blev torpedad efter rakan på baksidan! Anton är då uppe på en 2:a placering! 
Nu börja det stänka lite och många slår av lite på gasen...men inte Anton, inte! 

Carl Johan Stigefelt som ligger först får en redig high side i torpan där Anton crashade i lördags! Och Anton går upp på en 1:a placering...gött mos blir det kanske ett guld idag? 
Va fan?! Ytterligare en crash ut på start/mål av Rickard Rylander! D RÖDFLAGGAR RaceDirection racet för wetrace?!? Det betyder omstart och byte av däck. 

Vi springer som idioter till tältet för att hämta depå stöden och däckvärmarna. Att kränga om till regndäck var uteslutet för det hinner vi inte på 7 minuter!!  
Banan var ju inte ens blöt så varför rödflagg?? 
Omstart blir det och alla får starta på sina kvalade tider = bajs också! 

Starten går och grabbarna iväg! Alla är på hjulen! Anton kniper 2:a platsen före Liam. Carl Johan har hunnit få en rejäl lucka. Bara att jaga ifatt. 

Anton och Liam kämpar på och krigar duktigt. Byter plats med varandra ett par gånger och väger man inte mer än en påse chips går det fort på rakan men Anton är grym på att bromsa sent! 

Målflaggan vinkas av vem kommer ut först på målrakan?  
 
Carl Johan först sen Liam "chipset" Dafors. Anton kämpade mot den något mer rutinerade Liam men körde i mål på en fin 3:e plats!  
Filip kämpade starkt mot Robert Jönsson och körde i mål på en 8:e placering.  
Grymt kört för att vara hans första tävling i roadracing! 

11jpg

Vi är ganska nöjda över helgens resultat. MEN "man ska aldrig va helt nöjd".  
Så summan av andra SM-deltävling är helt ok. En rolig helg med en del supporters på plats och många glada skratt! 
Stort tack till alla partners, teampersonal och supporters som gör det möjligt för oss att göra det vi gör!